Cumhuriyet Bayramı ve Bayram Hazırlıkları

Cumhuriyetten önce ülkemizi padişahlar yönetiyordu. O zaman devletin adı Osmanlı Devleti idi. Osmanlı Devleti, Birinci Dünya Savaşı’na katıldı. Savaş sonunda Osmanlı Devleti yenik sayıldı. Düşmanlar yurdumuzu işgal ettiler. Mustafa Kemal, yurdumuzu düşmanlardan kurtarmak için çalışmalara başladı. 19 Mayıs bin dokuz yüz on dokuzda Samsun’a çıktı. Erzurum ve Sivas’ta toplantılar yaptı. 23 Nisan bin dokuz yüz yirmide Ankara’da Türkiye Büyük Millet Meclisini açtı. Meclisin ve Mustafa Kemal’in önderliğinde Kurtuluş Savaşı kazanıldı. Düşmanlar yurdumuzdan çıkarıldı. Türk ulusu bağımsızlığa kavuştu.

Atatürk, 29 Ekim bin dokuz yüz yirmi üçte cumhuriyeti ilan etti. Böylece Türk milletinin yaşamı değişti. Birçok yenilikler yapıldı. Türk halkı bugünü Cumhuriyet Bayramı olarak kutlamaktadır. Cumhuriyet Bayramı için çeşitli hazırlıklar yapılır. Sınış süslenir, sınışa bayraklar, balonlar asılır. Cumhuriyetle ilgili resimler yapılır.

Panoya şiirler, resimler asılır. Şiirler ezberlenir. Okulda Atatürk köşesi ve koridor süslenir. Okul korosu ve halkoyunları ekibi çalışmalar yapar. Bayram töreninde görev alacak öğrenciler belirlenir. Çevrede de bayram hazırlıkları yapılır. Cadde ve sokaklar temizlenir. Caddelere Atatürk’ün güzel sözlerinin yazıldığı afişler asılır. Ev ve iş yerlerine bayraklar asılır. Gece fener alayları düzenlenir.

Dini Bayramlar

İnsanlar gibi toplumların hayatında da bazı günler diğerlerinden daha önemlidir. Birlik ve beraberliğin yaşandığı bu günler dinî yönden önemlidir. İnanç birliğimizi güçlendiren bayramlar dinî bayramlardır.

 

Ramazan (şeker) Bayramı ve Kurban Bayramı dinî bayramlarımızdır. Bu günlerde çeşitli etkinlikler yapılır. Büyükleri ziyaret etmek, onların elini öpmek, bizi ziyarete gelenlere şeker ikram etmek bu etkinliklerden bazılarıdır.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

NDK Hoş Geldin