Dikkat Dağınıklığını Beş Adımda Çöz

Dikkat dağınıklığını beş adımda çözmek mümkün mü? Sevgili öğrenciler sizler için hazırladığım bu beş adım da tabı ki mümkün. Ama ciddi anlamda, gerçekten uygulamak isteyen öğrenciler için bu “Dikkat dağınıklığını beş adımda çöz” başlığı, geçerlidir. Sevgili dostlarım; benim tüm araştırmalarımda ve eğitim hayatım boyunca öğrendiğim ve asla vazgeçemediğim bir soyut olgum var. O vazgeçemediğim soyut olgu ise inanmaktır. Sizce de öyle değil mi? İnsan inanmadığı bir şeyi başarabilir mi? Bunu ben yıllardır sorguluyorum ve sonucu hep aynı buluyorum. Sonuç hayır! Eğer, bir insan hedefine inanmıyorsa o insanın hedef zannettiği, hayal olarak kalmıştır. Çünkü hedef mücadele ister, ona ulaşman için emek vermeni ister ve en önemlisi ise hedef ona ulaşmanın ve onun değerini anlamanın yolunun, ona giden yollardaki engellerle, savaşmaktan geçtiğini söyler bizlere, sizce de öyle değil mi? İşte bu yüzden dikkat dağınıklığı yaşayan öğrencilerimizin “Dikkat dağınıklığını beş adımda çöz.” Başlığı altındaki o beş maddeyi inanarak okuyup ve uygularsa, inanın ki dikkat dağınıklığı diye bir sorun yaşamayacaktır.

   Dikkat dağınıklığını beş adımda çöz başlığı hakkındaki açıklamalarımı ilk paragrafımızda yaptım. Peki, bu dikkat dağınıklığını önleyen beş adım nelerdir? Sevgili dikkat dağınıklığı yaşayan öğrenciler, sizler için hazırladığım o beş madde açıklamaları ile birlikte sırasıyla şunlardır;

·         Odak noktanı seçip, üzerine tüm benliğinle yoğunlaşman gerekiyor!

>> Sevgili öğrenci dostlarım; hangi ders olursa olsun hiç fark etmez, o çalıştığınız dersin konusuna yoğunlaşmalısınız. Nasıl mı? Kendinize şu soruyu sorun, bu konu bana neyi anlatıyor? Bu sorudan sonra onu anlamaya çalışmalısınız. Bu işlemi yaparken, karşınızda kitap varmış gibi değil, bir insan varmış gibi yapmalısınız.

·         Kendinize tembellik gibi kötü arkadaşlar edinmeyin!

>> Öğrenci dostlarım; tembellik hayatınız boyunca karşılaşacağınız en kötü arkadaştır. Tembellik bir öğrencinin, en acımasız düşmanıdır. Kendisini iyi göstererek yani yüzünüze gülerek, sizi amacınızdan şaşırtır. Dikkat dağınıklığı da bunun sonuçlarından birisidir.

·         Faydalı alışkanlıklar edinin!

>> Biz insanlar bildiklerimizden çok alıştıklarımızı hayatımızda uygularız. Bu yüzden bildiklerinizi alışkanlık edinmelisiniz. Şundan eminim ki birçok öğrencimiz kendisine neyin faydalı olduğunun farkında. Ancak bunu uygulamakta zorluk çekiyorlar. Dikkat dağınıklığı da bunun bir sonucudur. Bir öğrenci eğer şu soruyu soruyorsa, “Dikkat dağınıklığı yaşıyorum ne yapmam gerekiyor?” o öğrenci kendi sorununun farkındadır. Ama alışkanlıklarından vazgeçemiyordur. Bu yüzden bildikleriniz alışkanlığınız olmalıdır.

·         Konuyu anlayarak okuyun! Burada bahsedilen, dinlemekle anlamanın farkıdır.

>> Dikkat dağınıklığı yaşayan öğrencilerimizde benim ricam, konu sana ne anlatmak istiyor. Onu kendine soru sorarak çöz. Çünkü konuyu düz okumak ile okuduğunu anlayıp, birde bunun üstüne yorumlamak başardığının kanıtıdır. Sadece bakarak değil, baktığınızı gördüğünüz sürece, hem dikkat problemini aşmış olursunuz hem de başarınıza başarı katmış olursunuz.

·         Ders çalışmamak için bahane üretmeyin! O anda sizin için o konudan başka hiçbir şey önemli olmamalıdır. 

>> kendinizi kandırarak hiçbir şey elde edemezsiniz. Bu yüzden kendinize karşı dürüst olun ve kendinizi tanıyın. Bahaneler sizi yıldırmamalı, unutmayın ki sizi siz yapan iskelet ve kas sistemleriniz değil, prensip ve inançlarınızdır.

 

   Dikkat dağınıklığını beş adımda çöz formülünü sizlere açıkladıktan sonra, en başta da bahsettiğim gibi bu formül beş adımdır. Ama yapması oldukça zordur. Çünkü kişinin başaracağına inanması şarttır. İşte bu yüzden öğrencilerimizin inanarak uygulaması gerekmektedir. İnanmak yolun yarısıdır diyen bir deneyimcimizde bunu defalarca dile getirmiştir. Sevgili öğrenci dostum, sana kısaca şunu demek istiyorum, aradığın her şey kendi benliğinde zaten bulunmakta yeter ki onları keşfet, yukarıdakiler maddeler sadece sana bir rehber olacaktır. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

NDK Hoş Geldin