Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanııcı Adı: Parola: Bilgilerim hatırlansın
  • Sayfa:
  • 1

KONU:

(AÖL) sınava giriş yerleri açıklandı mı? 8 yıl 1 ay önce #614

Açık Lise öğrencileri için 2. dönem sınavları başlıyor. AÖL 2. dönem sonu sınavları 19-20 Mart 2016 tarihinde gerçekleştirilecek. Peki AÖL sınava giriş yerleri açıklandı mı? İşte tüm ayrıntılar...
Açık Öğretim Lisesi'nde öğrenim gören milyonlarca öğrencilerin 2. dönem sonu sınavları 19-20 Mart tarihlerinde yapılacak. Sınava girecek öğrenciler ''AÖF sınava giriş yerleri açıklandı mı?'' sorusunun cevabını merak ediyor.

AÖL SINAV GİRİŞ YERLERİ AÇIKLANDI MI?

19-20 Mart 2016 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan AÖL 2. dönem sonu sınavları için milyonlarca öğrenci hazırlık içinde. Açık öğretim ortaokulu, açık öğretim lisesi ve mesleki açık öğretim lisesi öğrencilerinin gireceği 2. dönem sonu sınav giriş yerleri henüz açıklanmadı. bugün açıklanması beklenen AÖL sınav giriş yerlerini haberimizden takip edebilirsiniz.

AÖL ÖĞRENCİ GİRİŞ NASIL YAPILIR?

Aöl öğrenci giriş, yapmak isteyen açık lise öğrencileri, AÖL Öğrenci Giriş Lise, MEB'in resmi sitesi olan www.aol.meb.gov.tr/ internet adresine giriş yaparak ya da haberin içerisinde yer alan linki tıklayarak karşılarına gelen ekran üzerinde bulunan güvenlik kodu, öğrenci numaralarını ve şifrelerini girerek giriş yapabilirler.

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ'NDEN MEZUN OLMAK İÇİN;

Toplam Dönemin: en az 8 ve üzeri,
Toplam Kredinin: 192 ve üzeri,
Alan Kredisinin (alanlı okuyanlar için): 80 ve üzeri olması gerekir. Bunların öğrencilik durumlarına göre dağılımı şöyle;

Alanlılar için: 112 kredi ''ortak'', 80 kredi ise ''alan'' kredisi olması,
Alansızlar için: 120 kredi ''ortak'', 72 kredi ise ''seçmeli'' derslerden tamamlanması gerekiyor.Tabi bunlar mezun olmak için gerekli kredilerin alt limiti, daha fazla bir kredi ile de mezun olabilirsiniz.

KAYIT YENİLEME NE DEMEKTİR?

Açık lisede öğretim dönemliktir. Dolayısıyla her sene 3 dönem ayrı ayrı kayıt yenilemek gerekir. Bir öğrenci 1 dönem kayıt yenilemezse "donuk", 2 dönem üst üste kayıt yenilemezse "silik" öğrenci durumuna düşer. Bu öğrenciler kayıt yenilemedikleri için ders seçemez ve sınavlara giremez. Bu yüzden ilk defa kayıt olan bir öğrenci, AÖL web sitesinde "iş takviminde" duyurulan "kayıt yenileme" tarihlerinde kaydını yenileyip, ders seçimi yapmak zorundadır. Kayıt yenilemeler, bankaya ücreti yatırdıktan sonra bulunduğunuz semtteki görevli düz lisede yapılmaktadır.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

  • Sayfa:
  • 1
Sayfa oluşturma süresi: 0.280 saniye

NDK Hoş Geldin