IV. Uluslararası Eğitim Forumu Ankara'da bugün binlerce uzmanın katılımıyla erken saatlerde başladı. "Türkiye’nin Geleceğine İnanıyoruz: Geleceği Okuyoruz” ana temasıyla gerçekleşen zirde Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın konuşmaları katılımcılardan büyük beğeni topladı.

Nabi Avcı Kodlamaya Dikkat Çekti

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı konuşmasında: "Gelecek; yapma, üretme, dizayn etme, kodlama becerileri ve düşünme becerileri üzerine olacak okullarda bu alanlara yoğunlaşmalıyız" dedi. Eğitimin geçmişten günümüze şekillenmesine ve gerçekleşecek reformlara yönelik bir konuşma yapan Nabi Avcı'nın okullarda kodlama ve düşünme becerileri üzerine yoğunlaşılmalı açıklaması en önemli dersin kodlama olacağının sinyalini verdi.

Her Kademede 4 Saat Zorunlu Olacağı İddia Ediliyor

Nabi Avcı'nın okullarda Kodlama becerilerinin kazandırılması gerektiği ile ilgili açıklamaları salonda büyük beğeni toplarken artık bu dersin okullarda en önemli ders olacağı ve bu kapsamda dersin diğer derslerden daha çok okutulup üzerine gidileceğini düşündürdü. Uygulama aşamasının da düşünülerek her kademede en az 4 saat kodlama dersi müfredata girebilir.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

NDK Hoş Geldin